Service centrum » Kennisbank » Hoe verhuis ik mijn .be domein naar Alfahosting ?
 Hoe verhuis ik mijn .be domein naar Alfahosting ?
Oplossing Een .be domeinnaam is verbonden aan de licentiehouder, niet aan de agent die uw domeinnaam beheert. Dit betekent dat u op elk moment kunt beslissen te verhuizen naar een andere agent.

1. U beslist uw domeinnaam te verhuizen naar Alfahosting (Alfanet BVBA). U dient hiervoor een aanvraag in op onze site.

2. Wij zetten een nameserver op met uw gegevens. Dit gebeurd best vòòr stap 3 om zoveel mogelijk storingen en/of downtime te voorkomen.

3. Alfahosting dient een elektronische transferaanvraag in bij DNS.be (de beheerder van .be domeinnamen). Controleer bij de aanvraag van uw verhuis zeker of de door u verstrekte gegevens correct zijn ! Alfahosting registreert steeds alle domeinnamen op naam van de klant en nooit op naam van de organisatie.

4. Zodra de transferaanvraag bij DNS toekomt, stuurt het automatisch registratiesysteem een email naar de licentiehouder met de transfercode om de verhuis goed uit te kunnen voeren; deze transfercode is slechts 7 dagen geldig en vraagt u best aan wanneer wij hiervoor een mail naar u sturen hierover.

5. Stuur de ontvangen code dan meteen door naar de supportdienst zodat wij de transfer succesvol kunnen voltooien.

6. Ieder uur worden transfers/trades uitgevoerd. Dan wordt de WHOIS-informatie aangepast.

7. De technische aanpassingen worden effectief als de DNS nameserver geüpdatet is (5 keer per dag, om 6u00, 10u00, 13u30, 17u00 en 23u00).

8. Uw domein is nu verhuist naar AlfaHosting. Laat dan gerust weten als u nog opmerkingen heeft hierover of toch nog problemen ondervindt.

Artikel details
Artikel Nr.: 32
Aangemaakt op: 20 Jan 2006 09u55